(04 decembrie 2015 11:45)
Nou-nouţă şi familiară
Pe data de 26 noiembrie a avut loc predarea-preluarea prealabilă a lucrărilor de modernizare a infrastructurii urbane de la Hargita-Băi.
(04 noiembrie 2013 16:35)
Lucrările la proiectul european care prevede modernizarea reţelei stradale din staţiunea Băile Harghita au început şi se vor derula atâta vreme când condiţiile meteo vor permite, fiind preconizat ca după finalizarea acestuia să crească numărul de turişti în zonă.

Proiectul "Îmbunătăţirea accesibilităţii şi amenajarea zonei turistice Harghita-Băi" este finanţat prin Programul Operaţional Regional şi a fost câştigat de Primăria Miercurea Ciuc, de care aparţine administrativ staţiunea Băile Harghita.
(27 iunie 2012 16:39)
Fondurile nerambursabile alocate Regiunii Centru prin Domeniul Major de Interventie 5.2, care finanteaza crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, vor asigura dezvoltarea infrastructurii din statiunea Harghita Bai, ce apartine administrativ de municipiul Miercurea Ciuc. Acest lucru se va realiza in timp de doi ani, prin proiectul „Imbunatatirea accesibilitatii si amenajarea zonei turistice Harghita - Bai", al carui buget total este de peste 15,6 milioane lei. Contractul de finantare al acestei solicitari a fost semnat azi la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de catre primarul din Miercurea Ciuc, domnul Robert-Kálmán Ráduly si de directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu.

Necesitatea intocmirii acestei cereri de finantare a pornit de la dorinta autoritatilor publice locale de a pune la dispozitia turistilor o infrastructura publica dezvoltata in statiunea Harghita Bai. Administratia locala considera ca astfel va sprijini dezvoltarea turismului, pe baza resurselor specifice locale, cu scopul declarant de crestere a numarului vizitatorilor si de a atrage noi investitii in domeniu, precum si pentru cresterea numarului locurilor de munca in zona.
(14 aprilie 2012 16:40)
Reţeaua stradală din Harghita Băi se modernizează cu fonduri Regio

Un turist, ajuns la o destinaţie va avea propria opinie încă de la momentul sosirii, judecând după starea infrastructurii de acces, după modul în care obiectivul turistic a fost pus în valoare şi după cum va fi întâmpinat, evaluând calitatea serviciilor pe care le primeşte.

Odată cu implementarea proiectului Regio în Harghita Băi, părerea turiştilor care vor reveni în staţiune peste doi ani se va schimba cu siguranţă cel puţin din punctul de vedere al primului factor sus-amintit. Vor avea tot dreptul la o opinie schimbată în bine deoarece startul pentru dezvoltări infrastructurale a fost dat marţi, 26 iunie 2012 la Alba Iulia prin semnarea contractul de finanţare pentru proiectul Îmbunătăţirea accesibilităţii şi amenajarea zonei turistice Harghita Băi în cadrul Programului Operaţional Regional, domeniul 5.2. de către domnul Simion Creţu, directorul General al ADR Centru şi primarul Municipiului Miercurea Ciuc, domnul Ráduly Róbert Kálmán.
(10 aprilie 2012 12:14)
Mai multe proiecte în derulare, dezvoltări valorând milioane de euro, reuşite remarcabile în accesarea fondurilor UE, şi nu în ultima instanţă experienţa acumulată în domeniu, iată în linii mari balanţa reuşitelor privind participarea la proiectele europene sau naţionale a Consiliului Local.