Harghita-Băi
Staţiunea Harghita-Băi se află pe teritoriul administrativ al municipului Miercurea Ciuc, la o altitudine de circa 1250–1400 m, în Munţii Harghitei.
Localitatea este accesibilă pe drumul national DN13A din care se bifurcă, la cele trei cruci de pe Pasul Tolvajos, drumul judeţean DJ138A, drum asfaltat, lung de 7 km şi permanent circulabil indiferent de anotimp.
Localitatea joacă un rol important în viaţa turistică a regiunii, oferind numeroase posibilităţi de odihnă, recreere şi sport. Iubitorii sporturilor de iarnă îşi pot trăi pasiunile pe pârtii cu grade diferite de dificultate, legate între ele, cu o lungime totală de 7 km. Zăpada bună pentru schiat de obicei durează 4 luni şi are pe timp de iarnă o grosime a stratului de 60–70 cm.
Vara, turiştii doritori de însănătoşire pot beneficia de efectele magice ale mofetelor, iar iubitorii de drumeţii pot descoperi minunăţii peisagistice beneficiind de două trasee turistice marcate. De asemenea, s-a amenajat o pistă de ciclism montan de 7 km lungime.
La Harghita Băi s-a construit şi un parc de aventură, unde pe un teren amenajat de 1,5 ha vizitatorii de diferite vârste îşi pot încerca iscusinţa şi puterea.
În zilele noastre prezentul şi viitorul staţiunii montane Harghita-Băi constă în turism. În acest scop proiecte magnifice au fost realizate, precum crearea unei infrastructuri moderne (reţea de apă şi canalizare) şi au fost atinse obiective importante: pistă asfaltată de biatlon, traseu pentru ciclism montan, parc de aventuri şi un patinoar modern.
Izvoarele de apă minerale din Harghita-Băi – Csipike, Vallató, Piricske, Szemvíz, Lobogó – sunt recomandate pentru boli cardiovasculare şi inflamaţii cronice. Izvoarele Vallató („Interogatorul") şi Lobogó („Forfota") sunt şi băi.