(2014. július 13. 17:20)
Nemsokára megkezdődik Hargitafürdőn a főutca aszfaltozása is, a település bejáratától a központ irányába. Az európai uniós támogatással zajló útfelújítás a végéhez közeledik, augusztus végére kellene végeznie az építőnek a munkával. A projektfelelős szerint tartható ez a határidő – számol be hétfői címlapsztorijában a Csíki Hírlap.

Ráncfelvarrás a Csíkszeredához tartozó üdülőtelepen. Milliós nagyberuházás
Több mellékutcában, így a sípályákhoz vagy a templomhoz vezető szakaszon már aszfaltozott úton lehet közlekedni Hargitafürdőn, további kisebb utcákban kockakőburkolatok készülnek, és különböző helyszíneken dolgoznak még az útszéli csapadékvíz-elvezető sáncok betonozásával. Az út alapozása már a végéhez közeledik. Az Ózon szállóhoz vezető útszakaszon és a főutcán még várni kell az aszfaltozásra. Nem sokat – ígérte a Csíki Hírlap beszámolója szerint a kivitelezéssel megbízott karácsonkői (Piatra Neamţ) General Construct Kft. egyik alkalmazottja. Mint mondta, ahogy ott és még néhány kisebb utcában befejezik az aszfaltozást, a főutcán folytatják, Hargitafürdő bejáratától kezdve a központ felé.
A főutca jobb oldalán parkolóhelyeket is kialakítanak, ezek alapozása és az útpályától elválasztó szegélykövek elhelyezése megtörtént. A vízelvezető sáncok betonozását szakaszosan, kézi erővel végzik az alkalmazottak. 11 utca és 14, gyalogos bejárónak nevezett szűkebb útszakasz burkolását tartalmazza a terv, ezekből 7 útszakasz aszfaltozása és 3 gyalogos bejáró kövezése teljesen elkészült, a többiekkel még dolgoznak.
Dósa Eszter, a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal projektfelelőse szerint a határidő tartható, az alapozással, a sáncok kialakításával és a támfalak építésével jól haladtak. Hozzátette, mintavétel alapján folyamatosan vizsgálták az aszfaltot és a tömörítést is vastagság, minőség és fajsúly alapján, és a felhasznált beton minőségéről is laborvizsgálatokat kértek. „A júniusi elszámolást még nem nyújtotta be a cég, pénzügyi szempontból a következő kifizetésnél elérjük az 50 százalékot, és még van két hónap a befejezésre" – részletezte az illetékes.
Hargitafürdőn a felújítás során több mint 4 kilométer hosszúságú új útburkolat készül, a tervben gyalogosbejáróként feltüntetett szűk utcákat kockakővel burkolják, a főbb útvonalakon aszfaltoznak. A beruházás során ötezer négyzetméternyi parkolót is építenek, ez 290 személygépkocsi és 12 autóbusz számára biztosít helyet. Parkoló készül a sípályákhoz vezető szakaszon, akárcsak a mofetták és a kemping közelében, és megfelelő közvilágítást is kialakítanak. A munkálatokat a Regionális Operatív Program által biztosított 15 millió lejből valósítják meg.

Forrás: Csíki Hírlap
2015.07.13.
Vissza

Új hozzászólás

Név:
Email-cím:
Bejegyzés:
Ellenörző kód:  

További híreink