(2014. június 16. 10:15)
Nem a várt ütemben halad a Hargitafürdő infrastruktúrájának felújítása érdekében tavaly elkezdett, európai uniós támogatással készülő beruházás. A mofetták átépítése viszont befejezés előtt áll, augusztustól már látogatókat is fogadnak.

A támfalak helyét jelölik ki. November 15-éig végezni kellene a felújítással
Csak pár napja folytatják Hargitafürdőn a tavaly ősszel elkezdett, majd télre abbahagyott útfelújítást. Nem a kedvezőtlen időjárás, hanem a kivitelezéssel megbízott fővállalkozó cég, a General Construct Kft. problémái okozták mindezt – tudtuk meg Szőke Domokostól. Csíkszereda alpolgármestere szerint már tavasszal, amikor sürgetni kezdték az előkészületek megkezdését, érthetetlen halogatással találkoztak.
„Az volt az érzésünk, hogy a cég nem kíván dolgozni, miután átiratainkra nem válaszoltak, és felszólítást is küldtünk, hogy ha nem válaszolnak, felbontjuk a szerződést" – ismertette az előzményeket Szőke. Májusra kezdési utasítást adott a polgármesteri hivatal, miután áprilisban jött a cég képviselője, és jelezte, akarnak dolgozni, de problémáik voltak. A munka viszont csak a múlt héten kezdődött el. Az alpolgármester szerint a hónap végén válasz adható arra a kérdésre is, hogy be lehet-e hozni a lemaradást, és november 15-éig elkészülhet vagy sem a hargitafürdői úthálózat felújítása.

Aszfalt és kockakő az utakon
Tavaly ősszel két kisebb utcában raktak le kockakövekből készült burkolatot, illetve a közvilágítási vezetékrendszert helyezték el. Hétfőn, ottjártunkkor a főutca mellett készülő támfalak helyét jelölték ki a társkivitelező Tectum Company Rt. alkalmazottai, egy kotrógép pedig ezek helyét ásta. A felújítás során 4329 méter hosszúságban készül új útburkolat, az összesen 965 méteres hosszúságú, gyalogosbejáróként feltüntetett kisebb utcákban kockakövekből rakják ki, a főbb útvonalakon aszfaltoznak. A beruházás során ötezer négyzetméternyi parkolót is építenek, ez 290 személygépkocsi és 12 autóbusz számára biztosít helyet. Lesz parkoló a sípályákhoz vezető szakaszon, akárcsak a mofetták és a kemping közelében. A munkálatokat a Regionális Operatív Program által biztosított 15 millió lejből valósítják meg.

Augusztusban nyit a mofetta
A mofetták újjáépítése, amelyre a város saját költségvetéséből áfa nélkül 1,65 millió lejt fordított, már befejezéshez közeledik.
A mofettáknál már csak a belső munkálatok vannak hátra
A két kéngázas gödör fölé felhúzott, kupolás tetőszerkezetű, fából készült felépítmények és az összekötő kiszolgáló épület tetszetős képet mutat, az ablakokat is felszerelték, jelenleg bent a csempézés, festés, kívül pedig a hőszigetelés vár befejezésre. Ezt követi a külső tereprendezés, az útról kockakövekből kirakott gyalogosbejáró vezet az épületegyütteshez. A középső épület alsó szintjén raktárhelyiséget, kazánházat, ügyfélfogadót, mosdót, öltözőt és orvosi rendelőt, míg az emeleten vendégszobákat alakított ki a kivitelező, a csíkszeredai Impex Aurora Kft. Szőke Domokos alpolgármester szerint augusztus elsejére már megnyitja kapuit a kezelőbázis, lehet mofettázni.

Forrás: Csíki Hírlap, 2014.06.16.
Vissza

Új hozzászólás

Név:
Email-cím:
Bejegyzés:
Ellenörző kód:  

Hozzászólások (2292)

Jeffreylob 2020. július 04. 00:47:45

Wonderful posts. Regards. <a href=https://cbd-oil-trust.com/>krave kratom</a>
Jeffreylob 2020. július 03. 14:15:53

Appreciate it! A good amount of advice!
<a href=https://cbd-oil-trust.com/>hemp seed oil</a>
Jeffreylob 2020. július 02. 22:05:22

Wonderful posts, Many thanks! <a href=https://cbd-oil-trust.com/>cannabis oil vs hemp oil</a>
JorgeGum 2020. április 29. 23:24:59
You actually said this effectively. http://canadianpharmacyntv.com/ canadian online pharmacies
SamuelLilla 2020. április 29. 10:48:43

Wow lots of excellent information. https://canadianonlinepharmacytrust.com/
JorgeGum 2020. április 29. 09:54:52

Wonderful advice. Thanks! http://canadianpharmacyntv.com/ canadian drugs
JorgeGum 2020. április 29. 00:48:12

Cheers, Very good information! canadian drugs <a href=http://canadianpharmacyntv.com/>drugs for sale</a>
SamuelLilla 2020. április 28. 11:46:31

With thanks, A lot of tips!
<a href=https://canadianonlinepharmacytrust.com/>canada pharmaceuticals online</a>
JorgeGum 2020. április 28. 10:52:36

Nicely put. Regards! canadian rx <a href=http://canadianpharmacyntv.com/>online pharmacies of canada</a>
SamuelLilla 2020. április 27. 22:58:52

Nicely put. Many thanks. <a href=https://canadianonlinepharmacytrust.com/>canadian pharmacies</a>

További híreink