(2012. július 04. 16:32)
Három esztendő alatt hat szerződést írt alá Csíkszereda polgármestere és a Regionális Operatív Programokat kezelő közép-romániai Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója, Simon Creţu.

A két előljáró legutóbb a Hargitafürdő infrastrukturális felújítását célzó – a Székelyhonon a minap már részletesen bemutatott – 15 millió lejes európai uniós szerződést írta alá.

„Az első szerződést 2009 szeptemberében jegyeztük, amely a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium teljes felújítását célozza. Azzal a munkálattal nagyon jól állunk, tartjuk a határidőket. A Petőfi utca 39. szám alatti ifjúsági-szociális központ teljes rendbetételéről szólt a következő pályázat. Azt a beruházást már be is fejeztük" – sorolja Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

A megyeközpont teljes felújításának támogatását is az említett ügynökségen keresztül nyerte el Csíkszereda városvezetése, azok a munkálatok jelenleg zajlanak. „További két projektnek nemrég láttunk hozzá. Ezek közül az egyik a csíkszeredai Sadoveanu utca 7. szám alatti régi épületben kialakítandó bölcsőde, a másik pedig a városi park felújítása" – folytatja a városvezető.

A legutóbbi aláírt európai uniós pályázat a már említett hargitafürdői felújításról szóló projekt. Az európai uniós program keretében Hargitafürdőn leaszfaltoznak négy kilométer utat, kialakítanak egy kilométer sétányt a gyalogosok számára, valamint építenek ötezer négyzetméternyi parkolót. Továbbá ötszáz négyzetméteresre bővítik a mofetta épületét, illetve hat kilométer hosszan felújítják a közvilágítási rendszert, a kábeleket pedig a földbe helyezik. Ezen munkálatokra hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást, a tulajdonképpeni felújítás a polgármester szerint jövő tavasszal kezdődhetne el, és legkésőbb egy év alatt fejeződne be.

Kozán István
http://szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/hat-sikeres-palyazat-harom-ev-alatt
Vissza

Új hozzászólás

Név:
Email-cím:
Bejegyzés:
Ellenörző kód:  

További híreink